Η Εξέλιξη των Προγραμμάτων Εγκατάστασης των Windows: Από το 98 έως τα Windows 11

Η εμπειρία εγκατάστασης ενός λειτουργικού συστήματος αποτελεί όχι απλά μια τεχνική διαδικασία, αλλά ένα ταξίδι στο χρόνο της ψηφιακής τεχνολογίας. Με κάθε νέα έκδοση των Windows, διαπιστώνουμε πως η Microsoft ενσωματώνει νέες δυνατότητες, ενώ παράλληλα διατηρεί ορισμένα χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες εκδόσεις, φτιάχνοντας ένα τεχνολογικό καλειδοσκόπιο που αντικατοπτρίζει την διαχρονικότητα και την εξέλιξη.

image

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των Windows 98, όπως και σε άλλες παλαιότερες εκδόσεις, το πρόγραμμα εγκατάστασης περιελάμβανε στάδια που αντανακλούσαν την τεχνολογία του DOS και τη χρήση μικροεφαρμογών που επέτρεπαν την απλή διαχείριση αρχείων. Αυτό το στυλ είχε ως στόχο να διευκολύνει τους χρήστες που αναβαθμίζονταν από την έκδοση 3.1. Έτσι, παρά την τεχνολογική πρόοδο, στοιχεία από αυτή την προγενέστερη εποχή διατηρήθηκαν σταθερά, δείχνοντας μια γραμμή συνέχειας στις εκδόσεις των Windows.

Με την είσοδο των Windows XP και το επακόλουθο NT κέρκο, εισήχθησαν νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες στον τομέα της εγκατάστασης συστημάτων. Το χαρακτηριστικό παράδειγμα του Windows Preinstallation Environment (WinPE) έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να εκκ�


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *