Kobo představuje barevné čtečky e-knih

Kobo, do světa e-čteček ne zrovna neznámé jméno, přichází s novinkami, které by mohly otřást celým trhem digitálního čtení. Společnost oznámila uvedení dvou nových modelů e-čteček – Kobo Libra Colour a Kobo Clara Colour. Tyto modely jsou zářným příkladem toho, jak technologie barevného inkoustu (E-Ink) pokračuje ve svém vývoji a stává se více dostupnou pro široké publikum. Tato novinka přichází s cenovkou 150 EUR, což je ve srovnání s předchozími modely a konkurencí opravdu lákavé.

Koba s touto inovací nejen žene trh vpřed, ale také demonstruje, jak může být barevný E-Ink výhodný nejen pro čtení knih, ale i pro oblasti, kde se často využívají barevné ilustrace a grafy, jako jsou komiksy, vařecké knihy nebo učebnice. Jak zmínil jeden z uživatelů, terénní otestování ukázalo, že i přes mírně nižší rozlišení v barvě, poskytují nové e-čtečky Kobo velmi příjemné čtení.

V případě technologie barevného inkoustu však stále figuruje několik potíží, které výrobci musí řešit. Jednou z nich je nižší kontrast a rozlišení, když je zařízení používáno v barevném režimu. V tomto ohledu sice barevný E-Ink poskytuje lepší zážitek z četby barevných materiálů, ale pro standardní čtení knih bez barevných ilustrací zůstává černobílý inkoust daleko přívětivější.

image

Dalším aspektem, který přináší barevné e-čtečky na světlo světa, jsou očekávání spojená s péčí o zákazníky a servisní podporou. Uživatelé si velmi cení, když mohou v případě problémů s hardwarem ráčít na spolehlivou zákaznickou podporu. Tu Kobo tradičně poskytuje, a v duchu tohoto přístupu nejspíš bude pokračovat i u nových modelů. Kobo slibuje kompletní záruku a snadné vrácení produktů, což je při nákupu technologicky pokročilých zařízení vždy k nezaplacení.

V kontextu širšího spektra nabízených produktů, Kobo stojí jako pevná hradba proti konkurenci, která mnohdy doplácí na rychlé uvedení na trh bez dostatečného testování a zajištění kvality. Kobo, podle dostupných reakcí, klade obrovský důraz na kvalitu výrobku a jeho dlouhodobou udržitelnost, což se odráží i v recenzích spokojených zákazníků.

Z pohledu budoucích trendů by Kobo mohlo svými inovacemi definovat směr, kterým se technologie E-Ink bude ubírat. Už nyní je jasné, že barevné e-čtečky mají potenciál proměnit nejen trh s elektronickými čtečkami, ale i způsob, jakým přistupujeme k digitálnímu čtení a interakci s multimediálním obsahem.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *